Laura's Sabor - moestuin | recepten | huiskamerdiner | ontbijtservice
212
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-212,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
 

Blog

Volg mijn blogs voor nieuwe recepten of smakelijke tips

  • Voordat Laura’s Sabor er was…was er Laura’s Dressing. Net afgestudeerd master bedrijfscommunicatie en op reis in Azië. En in rust kom je tot de meest verrass

  • Deze misosaus is echt goddelijk. En dat kregen we ook terug van de gasten van het date night diner, waarbij de misosaus een van de zes gangen was. En met liefde deel ik dit re

  • Hangop is zo lekker! Superzachte textuur en het is ook nog eens makkelijk te maken. Het is handig als je het de avond van te voren maakt, want dan heb je de volgende ochtend e

  • Granola heb je er in wel 100 varianten. De granola met quinoa vind ik wel echt een mooie aanvulling voor het ontbijt. Heel lekker ook in combinatie met de chia pudding op mijn

  • Koffieliefhebbers opgelet! Deze crème brûlée met koffie is zo lekker, zelfs als je geen koffie addict bent. Het is een puddinkje met koffie karamelsaus, waarbij de karamel nie

  • Knolselderij is echt een geweldige groente. Je kunt het bakken, grillen, stoven, als soepje serveren of basis van een rauwkostsalade. Dus transformeer deze supergroente tot ee

  • Mijn overgrootouders uit Brabant hadden een bakkerij. De liefde voor brood en patisserie is van generatie tot generatie doorgegeven. En hoe leuk is het dat mijn oom mee heeft

  • Deze plaattaart maak ik geregeld voor bij een borrel als lekker warm hapje. Ook heel lekker als makkelijke maaltijd te combineren bijvoorbeeld met een rauwkostsalade van geras

  • Het grillen van groenten vind ik een van de lekkerste bereidingsmethode, omdat je hierdoor zo’n heerlijk uitgesproken smaakt krijgt. En het is zo makkelijk. In onze moes

  • Knolselderij heeft een milde, kruidige en lichtzoete smaak is en een fantastische groente om mee te koken. Op de blog van Laura’s Sabor zullen komende tijd meerdere rece

  • Ultieme ontspanning. Wegduiken in een kookboek. En nu ik met zwangerschapsverlof ben én dus geen opdrachten heb (al zouden die er ook niet zijn vanwege Covid) heb ik hier nu e

  • Granola is voor mij de perfecte start van de dag, met yoghurt en fruit. Elke twee weken maak ik een grote voorraadpot. Deze granola zit bomvol noten, zaden en gedroogd fruit.

  • Pompoen en kaneel, ik vind het een gouden combinatie. Het lekkere aan deze variant pompoensoep is dat de pompoen is geroosterd. En net als bij veel groente versterkt dit de sm

  • Paddenstoelen, een prachtig herfstproduct waar je zoveel gerechten mee kan bereiden. Dit recept van tapenade is eenvoudig te maken en heerlijk als smeersel voor bij de borrel

  • Zoals sommigen van jullie misschien wel weten ben ik helemaal gek koffie.  Dus hierbij het recept voor de semifreddo tiramisu met koffie chocoladesaus. Het is echt zo’n

  • Je hebt voor deze mosterdsoep maar een paar ingrediënten nodig om in no-time een heerlijk soepje op tafel te toveren. En je kan eindeloos variëren met verschillende toppings.

  • Op woensdag 23 september is Lode in het Diakonnesenhuis Utrecht geboren. Het kleine ventje lag in stuit en is met een geplande keizersnede gehaald, en, net als zijn oudste bro

  • Mijn man komt met regelmaat thuis met impulsaankopen (marketeer in de FMCG, dus dat verklaart het een en ander). Van zijn probeersel blauwe hagelslag word ik niet meteen entho

  • Bataat, zoete aardappel: zo lekker. Dit recept heeft echt zo ongelofelijk veel smaak. Eerst ervaar je het zoetige van de ahornsiroop, dan het pittige van de chili en tot slot

  • Madeleines ken je als de zachte cakejes uit Frankrijk. Hoe verser, hoe lekkerder! Wij hebben er een Italiaanse twist aangegeven en ze in mini versie gemaakt. Heerlijk voor bij

  • Voor het zomermenu serveer ik een amuse, waarvan ik het recept graag met je wil delen. Een aantal handelingen kan je eenvoudig vooraf voorbereiden, zodat je de amuse in een ha

  • Zelf je eigen crackers maken is even een klusje, maar het resultaat mag er zijn. Heerlijke luchtige crackers, waar je eindeloos mee kan variëren. Dit recept kreeg ik eens door

  • Watermeloen is voor mij de ultieme associatie met de zomer. Lekker fris, prachtige kleuren en je kunt er eindeloos mee variëren. Heerlijk voor in een salade bij de bbq, even k

  • Dit kruimeltaartje valt altijd in de smaak. Je kunt eindeloos variëren met de zachte bodem en elke seizoen het fruit aanpassen. Ook heerlijk met blauwe bes & bramen, al vi

  • Dit borrelhapje is een blijvende hit bij elke borrel. Ik serveer het altijd in een bamboeschaaltje met een flinke lepel mango-avocadosalsa. Je kunt het ook in een grote schaal

  • Oost-Indische kers hoort echt thuis in je moestuin. Het zijn prachtige oranje en gele bloemen, soms ook rood of gestreept die je tuin of balkon opfleuren. En het leuke is, dat

  • De perfecte borrelplank. Wat mij betreft zijn daar wel honderden varianten op te bedenken. Toch vind ik het de kunst om hapjes te kiezen die passen bij het seizoen. En dat er

  • Zelf roomboter maken is echt een leuk klusje, met een  boterzacht resultaat. Maak gerust een dubbele hoeveelheid, want je kunt de roomboter invriezen of er een heerlijke kruid

  • Deze kleine rakkers serveer ik met regelmaat bij de koffie/thee als einde van het zes-gangen diner. Je kunt ze steeds een andere twist geven, passend bij het seizoen. Mocht je

  • Doe jij al mee aan “Koken met kinderen thuis”? Tijdens deze Corona-tijd ontvang je kooklessen in je mailbox, waarbij je samen met je kinderen – jong & ou

  • Tomatensaus moet je echt zelf maken. Dat is niet te vergelijken met de kant en klare producten uit de supermarkt. Maak meteen een goede voorraad, want je kunt met deze tomaten

  • De zijden zakdoekjes bestaan uit zelfgemaakte pastavellen, die 2 mm dik zijn en die je met een deegwieltje of scherp mes in rechthoekige stukjes snijdt. Zelf pasta maken is su

  • Deze heerlijke soep komt uit Vietnam, en wordt normaal gesproken gegeten als maaltijdsoep, en van oudsher met vlees en vis gemaakt. Voor het lentemenu van Laura’s Sabor

  • Vanaf deze week kan je je aanmelden voor de gratis reeks  “KOKEN MET KINDEREN THUIS”. De kooklessen zijn bedoeld voor jong en oud, om op een speelse wijze te leren

  • Chiazaad wordt bestempeld als superfood, omdat in de zaadjes veel goede voedingsstoffen zitten die ons lichaam dagelijks nodig heeft. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat

  • Mijlpalen moet je vieren! Het is voor mij belangrijk om af en toe even stil te staan. Waar sta ik persoonlijk, hoe gaat het met mijn onderneming? En wat is er dan beter om dit

  • Superleuk, makkelijk en heel lekker! Dat is het maken van madeleines, je kunt er eindeloos mee variëren. Voor het Midden-Oosterse diner serveer ik bij het citroen-yoghurtijs m

  • Dit recept kan ik helaas niet claimen, maar schrijf ik toe aan het prachtige boek van Ottolenghi | Sweet. Als je het proeft, dan denk je, ja dit klopt, laurier met citroen. Da

  • Dit gerecht is heerlijk als onderdeel van een mezze of als tussengerechtje van een Midden-Oosters menu. Alhoewel het gerecht ook een link heeft met de Italiaanse keuken, eigen

  • Dineren op Paleis Soestdijk, wij hebben het gedaan, op uitnodiging van de Maaltuin. En jij kan het ook nog beleven, want er zijn nog enkele kaartjes beschikbaar.  Het diner vi

  • Eind oktober was ik met mijn liefde in Zuid-Afrika. In het kleine weekje dat we er waren hebben we ons best gedaan om zoveel mogelijk mooie/lekkere plekjes te ontdekken. En da

  • SterkWater is een bijzondere serie pop-up diners die je kennis laat maken met Nederlands grootste geheim: De Nieuwe Hollandse Waterlinie. SterkWater strijkt neer op vijf forte

  • Dit recept van de bietencake is eenvoudig te maken, superlekker en er zit geen boter of olie in verwerkt. Wel amandelmeel, én dat maakt de cake zo lekker licht. Als Brabantse

  • Ik vermoed dat ik 9 of 10 jaar oud was. In ieder geval, oud genoeg, om de macrobiotische fase van mijn leven te hebben opgeslagen in mijn geheugen. Het begon bij de achterdeur

  • Op zondag 6 oktober vindt de vierde editie van Proef Zeist in de Wijngaard Hoog Beek & Royen plaats, het sfeerrijke decor voor het culinaire evenement van Zeist. En Laura&

  • Ook in de zomer is het heerlijk om een stoofschotel te maken. Voor de aanschuiftafel bij de Landwinkel de Hooierij in de Bilt maakte ik onderstaande stoofschotel met het vlees

  • Zelf ijs maken…ik vind het echt zo gaaf om te doen en wat is het lekker. Eén van mijn toppers is huisgemaakt avocadoijs. Dit recept combineer ik met een tussengerecht va

  • Het werk in de moestuin mag voor mij niet te veel tijd kosten. Dat is een belangrijke voorwaarde, én ik wil dat mijn oogst niet mislukt. Daarom heb ik 3 tips op een rijtje gez

  • Een spoom neutraliseert je smaak en laat je voorgerecht zakken. Het is ook superfeestelijk bij een uitgebreid diner of als welkomstdrankje. Ik vond het leuk om een variant te

  • Israël, een land in conflict. Een conflict wat complex is en bijna onoplosbaar lijkt. Zo complex als het politiek gesteld is in het land, zo toegankelijk is Tel Aviv. Een stad

  • Voor Laura’s Sabor ben ik op zoek naar een betrokken, flexibele freelancer die mij maandelijks een aantal uren kan ondersteunen met de online business van Laura’s Sabor. Zie j

  • Kom jij ook op vrijdag 15 maart de lente proeven? Laura’s Sabor organiseert een lente aanschuifdiner in Zeist. Je bent welkom vanaf 19.00 om te komen genieten van een ze

  • Mag ik je even voorstellen aan Justine? Het toppertje in de keuken van Laura’s Sabor. Justine is bijna 18 jaar, doet dit jaar eindexamen HAVO en gaat daarna het studentenleven

  • Afgelopen week organiseerde Laura’s Sabor met een groep dames een ijsworkshop & ijsproeverij. We hebben samen drie verschillende ijssoorten gemaakt, waaronder een ci

  • Vandaag was ik samen met Liesbeth van de Oude Kapel (B&B en vergaderlocatie in Driebergen) op locatiebezoek in Abcoude. Wat een prachtige omgeving, wat een inspirerende on

  • Vandaag is onze oudste zoon 4 jaar geworden en daar hoort ‘natuurlijk’ een traktatie bij. Nu heb ik een geweldige zus, met drie zoontjes. Zij is al langere tijd ac

  • DOP-olijfolie proeven bij een authentiek familiebedrijf, eten bij een **restaurant Don Alfonso. Meer Italiaans, romantisch en culinair kon ik mij niet wensen. We reden langs S

  • Kennen jullie Fight cancer? Fight cancer is een jonge en eigenzinnige stichting voor jongvolwassenen die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Onder het motto ‘Love life.

  • Met Romantic Tour van Rocco Vermijs ben ik bij Labyrinth neergestreken, absoluut de beste cocktailbar in Amsterdam. Labyrinth is een soulfood | cocktail | poetry bar aan de Am

  • Gisteren heb ik met mijn vriendin bij Le Jardin In Utrecht gegeten. Wat een geweldig restaurant is dit! Le Jardin zit op de Mariaplaats op het pleintje bij het conservatorium.