Laura's Sabor - moestuin | recepten | huiskamerdiner | ontbijtservice
212
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-212,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Blog

Volg mijn blogs voor nieuwe recepten of smakelijke tips

  • Voor het zomermenu serveer ik een amuse, waarvan ik het recept graag met je wil delen. Een aantal handelingen kan je eenvoudig vooraf voorbereiden, zodat je de amuse in een ha

  • Zelf je eigen crackers maken is even een klusje, maar het resultaat mag er zijn. Heerlijke luchtige crackers, waar je eindeloos mee kan variëren. Dit recept kreeg ik eens door

  • Watermeloen is voor mij de ultieme associatie met de zomer. Lekker fris, prachtige kleuren en je kunt er eindeloos mee variëren. Heerlijk voor in een salade bij de bbq, even k

  • Dit kruimeltaartje valt altijd in de smaak. Je kunt eindeloos variëren met de zachte bodem en elke seizoen het fruit aanpassen. Ook heerlijk met blauwe bes & bramen, al vi

  • Dit borrelhapje is een blijvende hit bij elke borrel. Ik serveer het altijd in een bamboeschaaltje met een flinke lepel mango-avocadosalsa. Je kunt het ook in een grote schaal

  • Oost-Indische kers hoort echt thuis in je moestuin. Het zijn prachtige oranje en gele bloemen, soms ook rood of gestreept die je tuin of balkon opfleuren. En het leuke is, dat

  • De perfecte borrelplank. Wat mij betreft zijn daar wel honderden varianten op te bedenken. Toch vind ik het de kunst om hapjes te kiezen die passen bij het seizoen. En dat er

  • Zelf roomboter maken is echt een leuk klusje, met een  boterzacht resultaat. Maak gerust een dubbele hoeveelheid, want je kunt de roomboter invriezen of er een heerlijke kruid

  • Deze kleine rakkers serveer ik met regelmaalt bij de koffie/thee als einde van het zes-gangen diner. Je kunt ze steeds een andere twist geven, passend bij het seizoen. Mocht j

  • Doe jij al mee aan “Koken met kinderen thuis”? Tijdens deze Corona-tijd ontvang je kooklessen in je mailbox, waarbij je samen met je kinderen – jong & ou

  • Tomatensaus moet je echt zelf maken. Dat is niet te vergelijken met de kant en klare producten uit de supermarkt. Maak meteen een goede voorraad, want je kunt met deze tomaten

  • De zijden zakdoekjes bestaan uit zelfgemaakte pastavellen, die 2 mm dik zijn en die je met een deegwieltje of scherp mes in rechthoekige stukjes snijdt. Zelf pasta maken is su

  • Deze heerlijke soep komt uit Vietnam, en wordt normaal gesproken gegeten als maaltijdsoep, en van oudsher met vlees en vis gemaakt. Voor het lentemenu van Laura’s Sabor

  • Vanaf deze week kan je je aanmelden voor de gratis reeks  “KOKEN MET KINDEREN THUIS”. De kooklessen zijn bedoeld voor jong en oud, om op een speelse wijze te leren

  • Chiazaad wordt bestempeld als superfood, omdat in de zaadjes veel goede voedingsstoffen zitten die ons lichaam dagelijks nodig heeft. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat

  • Mijlpalen moet je vieren! Het is voor mij belangrijk om af en toe even stil te staan. Waar sta ik persoonlijk, hoe gaat het met mijn onderneming? En wat is er dan beter om dit

  • Dit recept kan ik helaas niet claimen, maar schrijf ik toe aan het prachtige boek van Ottolenghi | Sweet. Als je het proeft, dan denk je, ja dit klopt, laurier met citroen. Da

  • Dit gerecht is heerlijk als onderdeel van een mezze of als tussengerechtje van een Midden-Oosters menu. Alhoewel het gerecht ook een link heeft met de Italiaanse keuken, eigen

  • Bataat, zoete aardappel: zo lekker. Dit recept heeft echt zo ongelofelijk veel smaak. Eerst ervaar je het zoetige van de ahornsiroop, dan het pittige van de chili en tot slot

  • Dineren op Paleis Soestdijk, wij hebben het gedaan, op uitnodiging van de Maaltuin. En jij kan het ook nog beleven, want er zijn nog enkele kaartjes beschikbaar.  Het diner vi

  • Eind oktober was ik met mijn liefde in Zuid-Afrika. In het kleine weekje dat we er waren hebben we ons best gedaan om zoveel mogelijk mooie/lekkere plekjes te ontdekken. En da

  • Zoals sommigen van jullie misschien wel weten ben ik helemaal gek van zelf ijs maken. Semifreddo’s vind ik ook een heerlijkheid. Dus hierbij het recept voor de semifredd

  • SterkWater is een bijzondere serie pop-up diners die je kennis laat maken met Nederlands grootste geheim: De Nieuwe Hollandse Waterlinie. SterkWater strijkt neer op vijf forte

  • Dit recept van de bietencake is eenvoudig te maken, superlekker en er zit geen boter of olie in verwerkt. Wel amandelmeel, én dat maakt de cake zo lekker licht. Als Brabantse

  • Ik vermoed dat ik 9 of 10 jaar oud was. In ieder geval, oud genoeg, om de macrobiotische fase van mijn leven te hebben opgeslagen in mijn geheugen. Het begon bij de achterdeur

  • Op zondag 6 oktober vindt de vierde editie van Proef Zeist in de Wijngaard Hoog Beek & Royen plaats, het sfeerrijke decor voor het culinaire evenement van Zeist. En Laura&

  • Ook in de zomer is het heerlijk om een stoofschotel te maken. Voor de aanschuiftafel bij de Landwinkel de Hooierij in de Bilt maakte ik onderstaande stoofschotel met het vlees

  • Zelf ijs maken…ik vind het echt zo gaaf om te doen en wat is het lekker. Eén van mijn toppers is huisgemaakt avocadoijs. Dit recept combineer ik met een tussengerecht va

  • Het werk in de moestuin mag voor mij niet te veel tijd kosten. Dat is een belangrijke voorwaarde, én ik wil dat mijn oogst niet mislukt. Daarom heb ik 3 tips op een rijtje gez

  • Een spoom neutraliseert je smaak en laat je voorgerecht zakken. Het is ook superfeestelijk bij een uitgebreid diner of als welkomstdrankje. Ik vond het leuk om een variant te

  • Israël, een land in conflict. Een conflict wat complex is en bijna onoplosbaar lijkt. Zo complex als het politiek gesteld is in het land, zo toegankelijk is Tel Aviv. Een stad

  • Voor Laura’s Sabor ben ik op zoek naar een betrokken, flexibele freelancer die mij maandelijks een aantal uren kan ondersteunen met de online business van Laura’s Sabor. Zie j

  • Kom jij ook op vrijdag 15 maart de lente proeven? Laura’s Sabor organiseert een lente aanschuifdiner in Zeist. Je bent welkom vanaf 19.00 om te komen genieten van een ze

  • Mag ik je even voorstellen aan Justine? Het toppertje in de keuken van Laura’s Sabor. Justine is bijna 18 jaar, doet dit jaar eindexamen HAVO en gaat daarna het studentenleven

  • Afgelopen week organiseerde Laura’s Sabor met een groep dames een ijsworkshop & ijsproeverij. We hebben samen drie verschillende ijssoorten gemaakt, waaronder een ci

  • Vandaag was ik samen met Liesbeth van de Oude Kapel (B&B en vergaderlocatie in Driebergen) op locatiebezoek in Abcoude. Wat een prachtige omgeving, wat een inspirerende on

  • Vandaag is onze oudste zoon 4 jaar geworden en daar hoort ‘natuurlijk’ een traktatie bij. Nu heb ik een geweldige zus, met drie zoontjes. Zij is al langere tijd ac

  • DOP-olijfolie proeven bij een authentiek familiebedrijf, eten bij een **restaurant Don Alfonso. Meer Italiaans, romantisch en culinair kon ik mij niet wensen. We reden langs S

  • Kennen jullie Fight cancer? Fight cancer is een jonge en eigenzinnige stichting voor jongvolwassenen die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Onder het motto ‘Love life.

  • Met Romantic Tour van Rocco Vermijs ben ik bij Labyrinth neergestreken, absoluut de beste cocktailbar in Amsterdam. Labyrinth is een soulfood | cocktail | poetry bar aan de Am

  • Gisteren heb ik met mijn vriendin bij Le Jardin In Utrecht gegeten. Wat een geweldig restaurant is dit! Le Jardin zit op de Mariaplaats op het pleintje bij het conservatorium.

  • Ruim twee jaar geleden zijn wij op de Utrechtseweg in Zeist komen wonen. Een heerlijk huis met een gigantische tuin en daarmee dus een potentiële moestuin. In mijn tuintje op

  • Laura’s Sabor is gek op de Italiaanse keuken en heeft hier ook een heerlijk ontbijtje voor. Afhankelijk van het seizoen en inspiratie van Laura’s Sabor worden onderstaande bas

  • Mijn man komt met regelmaat thuis met impulsaankopen (marketeer in de FMCG, dus dat verklaart het een en ander). Van zijn probeersel blauwe hagelslag word ik niet meteen entho