Dineren op Paleis Soestdijk - Laura's Sabor
2500
post-template-default,single,single-post,postid-2500,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
 

Dineren op Paleis Soestdijk

Dineren op Paleis Soestdijk

Dineren op Paleis Soestdijk, wij hebben het gedaan, op uitnodiging van de Maaltuin. En jij kan het ook nog beleven, want er zijn nog enkele kaartjes beschikbaar.  Het diner vind plaats op de Parade, aan de overkant van Paleis Soestdijk. Tevens een prachtige plek, waar je de sferen van het verleden nog duidelijk kan proeven. En waar ook mooie plannen in ontwikkeling zijn voor de toekomst.

We werden ontvangen met een heerlijk drankje, van jenever, kombucha en spuitwater. Daar werd ons verteld, wie dit terrein bewoonden en welke functie de Parade had. In de oude loods werden de ferrari’s van Prins Bernhard gestald en was dit terrein door zeker 60 man bemand. Tijdens het welkomstdrankje werd ook verteld over de toekomstplannen van deze bijzondere plek. Op basis van een 4-tal thema’s kregen wij te horen wat de inspirerende plannen zijn van het deelgebied Parade van Paleis Soestdijk.  Hier worden bezoekers straks ontvangen op een klassiek dorpsplein, waar het verleden een moderne twist krijgt. Noem het ‘vooruit naar vroeger’: een kleinschalige setting waar behalve een informatiecentrum ook landwinkels, biologische horeca, een sfeervol hotel en ambachtelijke winkels te vinden zijn.

Even weer terug naar de Maaltuin, want dit pop-up restaurant heeft natuurlijk ingespeeld op de plannen voor de toekomst. En de thema’s van de Parade verwerkt in de beleving en het eten. Daarbij gaat het om thema’s water, agricultuur & voeding, energie en gezondheid.

Zo begonnen wij de avond na de introductie met een knijpkat in de hand, als knipoog naar het thema duurzaamheid en aten we een viskroketje van de bijvangst. Hier werden de thema’s nader toegelicht, voordat wij in de paardenstallen aan tafel schoven. En dat op de rode loper, waar Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima opliepen tijdens hun bruiloft (zou het echt zo zijn?).

De avond was sfeervol, met mooie muziek op de achtergrond, die soms op een kleine afstand even voor een pauze van het gesprek zorgden, maar ik hou van accordeon muziek, dus vond het wel heel gezellig. Over het eten waren de mening met ons gezelschap een beetje verdeeld. Ik vond het eerste gerechtje met de seizoensgerechten heerlijk, en de soep met zeewierpasta was verrassend. En omdat ik moest rijden, kon ik genieten van een lekker 0% biertje van de Leckere.  Wij hebben een hele fijne avond gehad en genoten van de sfeer en beleving.

 

 

No Comments

Post A Comment