Kookworkshop Eshter's Cookery met team Laura's Sabor
2668
post-template-default,single,single-post,postid-2668,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
 

Kookworkshop bij Esther’s Cookery | bedrijfsuitje Laura’s Sabor

Kookworkshop bij Esther’s Cookery | bedrijfsuitje Laura’s Sabor

Mijlpalen moet je vieren! Het is voor mij belangrijk om af en toe even stil te staan. Waar sta ik persoonlijk, hoe gaat het met mijn onderneming? En wat is er dan beter om dit samen met de mensen te doen, die met mij samenwerken. Zonder hen was ik niet waar ik nu sta.

Daarom had ik iedereen meegenomen naar Esther’s Cookery in de Pijp in Amsterdam. Een vegetarische kookstudio, waar de kookworkshop werd verzorgd door Merijn Tol. De eigenaresse, Esther herself, volgde ik al langere tijd op Instagram en ik was gecharmeerd van haar knusse kookstudio, van haar persoonlijkheid, en nieuwsgierig hoe zo’n avond bij haar er aan toegaat. En omdat ik ook op Instagram had gezien dat Esther  eerder met Merijn Tol had samengewerkt, leek mij dit een gouden combinatie.

Op reis naar Beiroet

Merijn Tol heeft recentelijk een nieuw kookboek uitgebracht, genaamd Beiroet. Deze dame woonde jarenlang voor de helft van de tijd in Beiroet. In haar boek deelt ze verhalen en recepten van diverse wijken van de stad. Dit kon natuurlijk niet anders, dan een nieuwe bron van inspiratie voor Laura’s Sabor zijn. En omdat koken een altijd blijvend leerproces is, vond ik het heel leuk om van Merijn een stukje uit deze keuken mee te krijgen. En ja, voor ons was er genoeg te leren, zoals het maken van de perfecte kibbeh of  “Wara areesh ma zereshk” – gevulde druivenbladeren met kruidige rijst, barberries, tomaat, peterselie en munt. Wij zijn natuurlijk verre van Libanese dames, die dit helemaal in de vingers hebben. Wij zullen nog vaak de keuken in moeten, om te rollen, rollen en te kneden en te leren deze nieuwe smaken eigen te maken.

Samen genieten

Dit bedrijfsuitje ging natuurlijk om de kennismaking met de Libanese keuken, maar ook zeker om met het team van Laura’s Sabor samen te zijn. Niet alle dames/meiden die werkzaam zijn voor Laura’s Sabor hadden elkaar eerder ontmoet. En het was bijzonder om iedereen bij elkaar aan tafel te zien. Die lieve man, van mij kon natuurlijk niet ontbreken en had nog een heel mooi verhaal over Laura’s Sabor. Ik realiseerde mij nogmaals, dat ik trots mag zijn op waar ik sta!

Dankbaar

In twee jaar tijd heb ik een onderneming opgezet, met geweldige klanten, en een heel fijn team om mij heen. En het allerbelangrijkste! Ik heb zo ontzettend veel plezier in mijn werk. Waar ik jaren eerder altijd bezig was met de toekomst, leef ik nu in het nu. Ik geniet van het koken, ontdekken van nieuwe smaken, nieuwe keukens, samenwerkingen en ook van de ontmoetingen met heel fijne mensen.

Wil jij een keer een teamuitje hebben? Wij komen graag bij jullie koken, of jullie kunnen aanschuiven aan onze boomstamtafel.

No Comments

Post A Comment