Le Jardin - echte aanrader in Utrecht - Laura's Sabor
1268
post-template-default,single,single-post,postid-1268,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
 

Le Jardin – echte aanrader in Utrecht

Le Jardin – echte aanrader in Utrecht

Gisteren heb ik met mijn vriendin bij Le Jardin In Utrecht gegeten. Wat een geweldig restaurant is dit! Le Jardin zit op de Mariaplaats op het pleintje bij het conservatorium. Het uitgangspunt is dat ze koken met groenten en kruiden. Deze hebben een absolute hoofdrol in alle gerechten. Het mooie is dat elke hap verrast. Ze koken met de seizoenen, dat proef je. Alle gerechten zijn smaakbommetjes, heerlijke smaakcombinaties.

Voor mij gaat het om die Sabor:). Wij kozen voor een viergerechtenmenu en lieten ons verrassen. Het eerste gerechtje met rode kool, ananas, krab en aardpeer zagen we al op de kaart staan en we waren heel benieuwd naar de combinatie van deze ingrediënten. Het was echt een toppertje, de krab zo zacht en prachtig opgemaakt.  Tweede gerecht was misschien nog wel lekkerder… biet op meerdere manieren bereid, de perfecte portobello en dan die gepofte boekweit, daar had ik nog wel meer van gelust. Als hoofdgerecht had mijn vriendin heilbot, boerenkool, peterseliekruim en ik hoender en bataat op verschillende manieren bereid, gekarameliseerde witlof, en nog veel meer heerlijke groenten. Enige puntje is dat ze wel erg scheutig waren met zout, wij houden ervan, maar niet voor iedereen misschien. Dessert van peer was geheel vegan, leuk met combinatie van olijf en basilicumcréme en goed bereid, maar had voor ons niet het whow-effect van de eerdere gerechten.

Wat ik daarnaast ontzettend waardeer is dat ze op geen enkele manier te koop lopen met een hype, trend. Zo hebben wij het in ieder geval niet ervaren. Veel concepten benadrukken dat ze vegan, biologisch zijn en Le Jardin is gewoon waar ze als restaurant voor staan. Hoogwaardige kwaliteit, topproducten met liefde bereid. En een mooie prijs/kwaliteitverhouding.

We waren er op een dinsdagavond en het zat goed vol. En wat ik natuurlijk heel gaaf vind is dat er vrouwen in de keuken staan als chef kok…dat is gewoon tof! Oh ja en daarnaast heeft Le Jardin ook een bloemist, maar die was gesloten. Dus goede reden om voor de lunch nog eens terug te komen en een kijkje te nemen.

Laura’s Sabor waardeert Le Jardin met een dikke 8+.

Kosten: viergerechtenmenu €39

Eten: 8,5
Bediening: 7,5
Entourage: 8
Prijs-kwaliteit: 8,5

No Comments

Post A Comment