Dadels gevuld met sinaasappel roomkaas en amandel
2920
post-template-default,single,single-post,postid-2920,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
 

Dadels gevuld met sinaasappelroomkaas en amandel

Dadels gevuld met sinaasappelroomkaas en amandel

De perfecte borrelplank. Wat mij betreft zijn daar wel honderden varianten op te bedenken. Toch vind ik het de kunst om hapjes te kiezen die passen bij het seizoen. En dat er daarnaast altijd volop keuze is voor iedereen. De gevulde dadels zijn altijd een succes. De combinatie van het zoete van de dadel, met het romige van de vulling, het bittertje van de sinaasappel en het knappertje van de amandel maakt dit waarschijnlijk tot een heerlijk borrelhapje.

 

Ingrediënten

Afhankelijk van de grootte van je borrelgezelschap kies je de hoeveelheid dadels en daar stem je de rest van de ingrediënten op af.

  • Een zakje dadels
  • Mascarpone
  • Rasp van een bio sinaasappel (beetje bewaren voor garnering) +beetje sap
  • Halve amandelen
  • Eventueel drupje (sinaasappel)olie

 

Bereiding

Begin met het ontpitten van de dadel en snijd deze door de lengte doormidden. Bak daarna in een droge koekenpan de amandelen, totdat ze bruin kleuren en laat ze goed afkoelen. Het is ook superlekker om ze te bakken in een beetje roomboter, maar zorg dat ze niet aanbakken en dep ze daarna goed af. Meng de mascarpone met het sinaasappelrasp en een beetje sap. Sinaasappel kan een bittere smaak afgeven, dus zorg dat je steeds even proeft en je kunt altijd wat extra rasp toevoegen.

Vul een halve dadel met het sinaasappel mascarponemengsel en doe hier vervolgens de halve amandel op. Eventueel garneren met een beetje sinaasappelrasp en een drupje  (sinaasappel)olie. Meteen serveren! Dat is echt het lekkerste. En anders kan je alles alvast voorbereiden, dit betekent dadels ontpitten, mascarponemengsel maken en dit in de koeling bewaren, amandelen bakken en dan vul je deze net voordat je de borrelplank wil gaan serveren.

Ook in deze Corona tijd kijken we graag met jou of we een mooie borrel kunnen verzorgen. Klik hier alvast voor een voorproefje.

 

No Comments

Post A Comment