Drollenkoekjes als kindertraktatie - Laura's Sabor
1460
post-template-default,single,single-post,postid-1460,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
 

Drollenkoekjes als kindertraktatie

Drollenkoekjes als kindertraktatie

Vandaag is onze oudste zoon 4 jaar geworden en daar hoort ‘natuurlijk’ een traktatie bij. Nu heb ik een geweldige zus, met drie zoontjes. Zij is al langere tijd actief in traktatieland. Ik heb het serieus al een keer gepresteerd op de dag zelf, onderweg naar het kinderdagverblijf, erachter te komen dat we helemaal geen traktatie bij ons hadden. Dit resulteerde in een snelle omweg via de Action naar de AH, waar we uiteindelijk nog iets leuks wisten te presenteren.

Mijn zus had deze briljante traktatie al een keer gemaakt en het was een groot succes. Dus ik had deze in mijn achterhoofd. DROLLENKOEKJES. Het recept komt van Carola Bakt. Ik heb het recept bijna helemaal opgevolgd, alleen heb ik een extra ei toegevoegd, want ik vond dat het oprollen van de drol (ja je leest het goed) daardoor wat makkelijker ging.

Kindertraktatie drollenkoekjes voor ca. 16 stuks

Ingrediënten:
360 gram bloem
50 gram vanillesuiker
150 gram witte basterdsuiker
200 gram boter op kamertemperatuur
snufje zout
2 eieren
40 gram cacaopoeder

Bereiding
Mix de boter en suiker tot het lekker luchtig wordt. Ik heb de keukenmachine gebruikt en dan gaat het lekker snel.  Voeg dan de overige ingrediënten toe en kneed het deeg tot de ingrediënten goed gemengd zijn. Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast. Een nachtje rusten is zelfs nog beter. Maar, ik ben meestal van de last minute en koos voor optie 1 en daarmee is het ook prima gelukt.

Drollen oprollen en afbakken

Rol slierten met een iets dikker begin en een puntig einde. Begin te rollen met het dikke gedeelte en rol de drol omhoog. Ik heb eerst de slierten gemaakt en daarna de drollen gevormd. Heerlijk werkje en Jesse stond er ook met zijn bologen bovenop.
Je kunt de drolletjes nog 15 minuten koelen in de koelkast, zodat de de vorm iets beter behouden.  En ondertussen verwarm je de oven voor op 175C. En dan 20 minuten bakken en klaar is Kees.

Oh nee, toch niet helemaal…want we hebben er leuke oogjes opgeplakt, om de drollenkoekjes traktatie nog iets leuker te maken.
Carola maakt die oogjes zelf, ik heb de oogjes online via Bol.com besteld en ze er op het laatst opgeplakt. Bewaar de drollenkoekjes goed in een koektrommel en lekker (vies) snoepen maar.
Groetjes van Drollenbakkers Laura’s Sabor en Jesse

Benieuwd naar meer heerlijke recepten van Laura´s Sabor? Klik hier.

No Comments

Post A Comment