Kokostruffels voor bij de koffie of thee
2660
post-template-default,single,single-post,postid-2660,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
 

Kokostruffels | heerlijk als afsluiter diner

recept kokostruffels

Kokostruffels | heerlijk als afsluiter diner

Deze kleine rakkers serveer ik met regelmaat bij de koffie/thee als einde van het zes-gangen diner. Je kunt ze steeds een andere twist geven, passend bij het seizoen. Mocht je de anijs te veel winters vinden, dan vervang je dit voor een andere smaakmaker en varieer je met witte chocolade in plaats van witte chocolade.

 

Ingrediënten

  • 200 ml kokosmelk (gebruik het merk Kara!!)
  • 2 steranijsjes
  • 175 gr melkchocolade
  • 175 gr pure chocolade
  • 200 gr geraspte kokos

 

Bereiding

Je brengt 200 ml kokosroom met 2 steranijsjes kort aan de kook in een steelpannetje.  Dan zet je het vuur uit en laat de steranijs nog even trekken. Haal deze eruit, voordat je de chocolade gaat smelten.  Je smelt 175 gram pure chocolade en 175 gram melkchocolade in de kokosroom. Meestal is het niet eens nodig om het pannetje nog te verwarmen.

Meng het mengsel met een spatel en laat afkoelen in de ijskast. Als het is opgesteven, kan je er met een meloenlepeltje bolletjes van rollen (handschoentjes zijn handig) en dan rol je de balletjes door de kokosrasp en klaar. Geniet ervan!

Houd jij van lekkere verrassingen bij de koffie en laat je je graag een avond verwennen? Bekijk dan hier de mogelijkheden voor een huiskamerdiner bij jou thuis.

 

No Comments

Post A Comment