Mango spoom - Laura's Sabor
2130
post-template-default,single,single-post,postid-2130,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Mango spoom

Mango spoom

Een spoom neutraliseert je smaak en laat je voorgerecht zakken. Het is ook superfeestelijk bij een uitgebreid diner of als welkomstdrankje. Ik vond het leuk om een variant te bedenken die niet zo vaak wordt gemaakt én heerlijk zomers oogt en smaakt. Als ik van plan ben om mangoijs te maken app ik altijd mijn groentekoopman en selecteert hij voor mij de rijpe, minst mooie mango’s. Scheelt zo weer een paar eurootjes.

 

Ingrediënten

2 rijpe mango’s (ca. 500 gram in blokjes)
1 eetlepel citroensap
125 gram suiker
65 ml water
snuf zout
prosecco

Bereiding

  • Begin met het maken van de suikersiroop. Doe hiervoor de suiker en 65 ml water in een pannetje met dikke bodem. Breng aan de kook tot de suiker is opgelost en de siroop iets ingekookt is. Laat de suikersiroop daarna volledig afkoelen.
  • Snijd de mango in blokjes en pureer deze.
  • Voeg dan de (afgekoelde) suikersiroop, citroensap en een snuf zout toe. Mix alles nog even goed door elkaar.
  • Doe het mengsel vervolgens in je ijsmachine en draai en in ca. 30 minuten een mooi sorbetijs van.
  • Je kunt het sorbetijs meteen gebruiken of bewaren in de vriezer. Zorg dan dat je het sorbetijs er vroegtijdig uithaalt zodat het al een beetje gaat smelten
  • Neem een grote bak en garde en doe hier het sorbetijs in en schenk de prosecco erbij en mix met de garde, doe dit net zolang zodat je de juiste dikte en smaak hebt bereikt.

Ben je al helemaal in de zomerse sferen?

Boek dan nu alvast je zomermenu bij Laura’s Sabor! 

 

No Comments

Post A Comment