Recept: misosaus met shiitake en coquilles
3497
post-template-default,single,single-post,postid-3497,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
 

Recept: misosaus

Recept: misosaus

Deze misosaus is echt goddelijk. En dat kregen we ook terug van de gasten van het date night diner, waarbij de misosaus een van de zes gangen was. En met liefde deel ik dit recept, zodat jullie dit ook thuis kunnen maken.

 

Ingrediënten

Voor de misosaus (4 pers.)
2 uien, in acht parten gesneden
3 teentjes knoflook
3 rode pepers (zaadlijsten verwijderd en grof gesneden)
1 scheut zonnebloemolie
2 dl kokosroom
2 el rijstazijn
3 el aka-miso

Voor de garnering (4 pers.)
2 coquilles of gekookte mosselen
100 g shiitake
1 rode peper, zaadlijsten eruit en fijngesneden
1 sjalot, in halve ringen
1 scheut zonnebloemolie
klont roomboter
handje taugé
1 stengel fijngesneden bosui

Bereidingswijze

Draai de ui, knoflook en pepers in de keukenmachine tot een gladde pasta. Gebruik een hapjespan en maak de pan goed heet. Verhit een scheut olie in de pan en bak de pasta, totdat de uien gaar zijn op middelhoog vuur. Voeg de kokosroom, rijstazijn en miso toe. Breng al roerend aan de kook. Proef of de saus goed op smaak is, anders kan je altijd nog wat zout, suiker of kokosmelk toevoegen. Daarna mag je de saus zeven. Het werkt goed om met de bolle kant van een soeplepel de pasta door de zeef te drukken, want je zult zien dat er dan nog best veel sappen uit de pasta komen. Houd de saus warm.

Bak ondertussen in een goed hete pan met olie, de shiitake, rode peper en sjalot op hoog vuur. Dit hoeft vrij kort. Kies je voor coquilles, dep deze dan droog met keukenpapier en bak deze op heet vuur in de roomboter. Heel kort aan beide kanten aanbakken is voldoende.  Daarna kan je de coquilles in mooie dunne schijfjes snijden. Gebruik je mosselen, dan raad ik je aan om deze nog even met de shiitake te bakken. Schenk de misosaus in een diep bordje en garneer deze met de coquilles of mosselen, de gebakken shiitake en wat taugé en fijngesneden bosui.

 

Benieuwd naar het volgende date night diner? Hou de site in de gaten.

 

No Comments

Post A Comment