Recept avocadoijs
2192
post-template-default,single,single-post,postid-2192,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
 

Recept Avocadoijs

Recept Avocadoijs

Zelf ijs maken…ik vind het echt zo gaaf om te doen en wat is het lekker. Eén van mijn toppers is huisgemaakt avocadoijs. Dit recept combineer ik met een tussengerecht van mijn zomermenu, salade van gevulde vijgen met roquefort en dan een bolletje avocadoijs. Lekker zacht en een mooie zoete tegenhanger voor het zoute van de kaas. Ook superlekker… maak een bietengazpacho en doe daar een bolletje avocadoijs op. Echt een feestje op het bord, met het knalpaarse van de bietjes en dan het lichtgroene van de avocado. Alleen daarom al een reden om dit eens te maken.

 

Ingrediënten

125 gram suiker
25 ml water
2 rijpe avocado’s
25 ml droge witte wijn
sap van een halve citroen
25 ml slagroom
Ik maak meestal een dubbele portie, want dat past makkelijk in de ijsmachine, maar dat komt natuurlijk omdat ik veelal voor grote groepen kook.

Bereiding

Begin met het maken van de suikerstroop. Doe het water en de suiker in een steelpannetje en breng het aan de kook en laat het vervolgens een aantal minuten inkoken tot een lichte siroop. Laat afkoelen. Schil de avocado’s en verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in stukken. Doe ze met de wijn, citroensap en suikersiroop in een keukenmachine of mix het met een staafmixer. Pureer alles glad. Doe tot slot de slagroom erdoor en doe in de ijsmachine. Afhankelijk van je ijsmachine half uurtje draaien en anders 5 tot 10 minuten langer. Bewaar in de vriezer. Minimaal half uur voor gebruik uit de vriezer halen.

Laat mij even weten als je dit recept hebt gemaakt, ben reuzebenieuwd of het is gelukt en waar je het mee hebt gecombineerd.
En…heb je nu geen ijsmachine..je mag deze altijd van mij lenen en vraag eens rond wie er eentje thuis heeft staan om te lenen. Leuk in ruil voor een bolletje avocadoijs:)

Voor nu alvast smakelijk!

Culinaire groet,
Laura

No Comments

Post A Comment