Recept: zoete aardappelpuree met ahornsiroop, chili en tamari
2537
post-template-default,single,single-post,postid-2537,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
 

Recept: zoete aardappelpuree met ahornsiroop, tamari en chili

Recept: zoete aardappelpuree met ahornsiroop, tamari en chili

Bataat, zoete aardappel: zo lekker. Dit recept heeft echt zo ongelofelijk veel smaak. Eerst ervaar je het zoetige van de ahornsiroop, dan het pittige van de chili en tot slot het zoutje van de tamari.

En door de toevoeging van de roomboter natuurlijk extra smakelijk. En daarmee heb je aan een grote schep al meer dan genoeg. Ik vind het heerlijk om fijngesneden koriander toe te voegen, deze is niet zo sterk van smaak, als deze door de puree gaat. Maar doe er niet teveel door, want niet iedereen is een koriander liefhebber.

Ingrediënten

1 kg zoete aardappel(bataat)
2 el tamari (of sojasaus kikkoman)
2 el ahornsiroop
1 rode chili (mag meer of minder, afhankelijk van de pittigheid van de peper en van de gasten)
50 gram roomboter, op kamertemperatuur
Handje gesneden koriander
Mooie grote blaadjes koriander voor de garnering
snuf zout

Bereiding

Nadat je de bataat hebt gekookt met een snuf zout (ongeveer 15 a 20 min) laat je deze even afkoelen. Je neemt een handje bataat en mengt dit in de keukenmachine met tamari (sojasaus), chili, ahornsiroop, roomboter en eventueel koriander.

De overige bataat stamp je fijn met een pureestamper en vervolgens meng je dit met de bataat uit de keukenmachine. En dan heb je het volledige smaakpalet bij elkaar… Superlekker met stoofvlees of gebakken halloumi.

Deze zoete aardappelpuree hoort bij het hoofdgerecht van het najaarsmenu. 

Ben je benieuwd naar andere recepten die lekker passen bij deze puree? Bekijk dan eens deze drie recepten voor de lekkerste stoofpotjes. Om je vingers bij af te likken.

 

 

No Comments

Post A Comment