fbpx
Zomerse stoofschotel - superlekker recept met magere riblappen
2220
post-template-default,single,single-post,postid-2220,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Zomerse stoofschotel

Zomerse stoofschotel

Ook in de zomer is het heerlijk om een stoofschotel te maken. Voor de aanschuiftafel bij de Landwinkel de Hooierij in de Bilt maakte ik onderstaande stoofschotel met het vlees van de boerderij. Een beetje zoet door de appelsap en dadels, maar ook lekker pittig met de Ras en Hanout kruiden.

 

Ingrediënten

1 kg magere riblappen (eventueel ander ribstuk is ook prima)
2 uien
1 teen knoflook
10 dadels zonder pit
300 ml appelsap (mag minder als je het niet te zoet wil)
200 ml runderbouillon (mag meer als je het wat zouter wil)
5 gram Ras el Hanout kruiden
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
2 plakken ontbijtkoek
scheut olijfolie
grote klont roomboter
peper/zout
1 mango
klein bosje krulpeterselie

Bereiding

Snijd het vlees in grove stukken en bestrooi met peper en zout. Verhit een pan en bak het vlees bruin met olijfolie en roomboter. Hak de uien en de knoflook en voeg deze toe in de stoofpan. Voeg de kaneel, gemberpoeder en  de Ras el Hanout kruiden er doorheen. Blus het vlees na ongeveer vijf minuten af met de appelsap en de bouillon en laat ongeveer 3 á 4 uur stoven op laag vuur. Ik ben er echt fan van om het vlees een hele dag te laten sudderen op een klein vuurtje. Uiteraard aan jou en je tijd de keus, als het vlees maar superzacht is.  Als het vlees lekker mals is, dan leg je de plakken ontbijtkoek op het vlees en laat je dit samen met de dadels nog een half uurtje pruttelen, totdat de ontbijtkoek helemaal is opgenomen in de saus.

Serveertip

Ik vind het altijd heel gezellig staan om een stoofpotje in een klein aardewerk pannetje te serveren. Eventueel kan je het pannetje even voorverwarmen in een bordenwarmer of in de oven. Je hebt ook frisse kleurtjes pastelpannetjes, helemaal leuk voor de zomerse tafel. Snijd de mango in dunne plakken en leg drie reepjes mango op het pannetjes en garneer met wat fijngesneden krulpeterselie. Heel lekker met kruidencouscous. Voor de aanschuiftafel maakte ik er een spitskoolsalade bij, maar kan ook goed met een sinaasappelsalade of groene salade.

Laura's Sabor huiskamerdiner in Zeist en omgeving

Laat je mij weten als je het recept hebt bereid? Ben heel benieuwd. Dat kan via deze blog of via mijn socials: Instagram of Facebook. Als het goed is ruikt je keukentje de hele dag heerlijk:).

Smakelijk alvast!
Culinaire groet,
Laura Vrenken | Laura’s Sabor

 

 

 

No Comments

Post A Comment