Plaattaart met geitenkaas, courgettelinten en kalamataolijven - Laura's Sabor
3261
post-template-default,single,single-post,postid-3261,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
 

Plaattaart met geitenkaas, courgettelinten en kalamataolijven

Plaattaart met geitenkaas, courgettelinten en kalamataolijven

Deze plaattaart maak ik geregeld voor bij een borrel als lekker warm hapje. Ook heel lekker als makkelijke maaltijd te combineren bijvoorbeeld met een rauwkostsalade van geraspte knolselderij, wortel en rozijntjes.

Ingrediënten

150 a 200 gr geitenkaas
50 ml verse slagroom
1 middelgrote eieren
1 courgette
2 el traditionele olijfolie
1 grote rol hartige taartdeeg
6 takjes verse tijm
10 a 16 kalamata-olijven
versgemalen peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Roer de helft van de geitenkaas in een kom los met de slagroom. Klop de eieren en peper en eventueel zout erdoor. Schaaf de de courgettes met een kaasschaaf in lange plakken. Halveer brede plakken in de lengte. Doe alle plakken in een kom en schep voorzichtig om met de olie.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg het hartige taartdeeg op de bakplaat en druk goed aan. Bestrijk het deeg met het geitenkaasmengsel en leg de courgettelinten er losjes op. Bestrooi met de rest van de geitenkaas.
Ris de blaadjes van de takjes tijm en verdeel met de olijven over de courgette. Bestrooi met peper. Bak de plaattaart in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Check ondertussen even of het deeg al lekker gaar is en voorkom dat de geitenkaas gaat aanbranden.

Benieuwd naar het borrelassortiment van Laura’s Sabor, klik hier

 

No Comments

Post A Comment