Frambozen kruimeltaartje - Laura's Sabor
2950
post-template-default,single,single-post,postid-2950,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
 

Frambozen kruimeltaartje

Frambozen kruimeltaartje

Dit kruimeltaartje valt altijd in de smaak. Je kunt eindeloos variëren met de zachte bodem en elke seizoen het fruit aanpassen. Ook heerlijk met blauwe bes & bramen, al vind ik de variant met de frambozen de mooiste vanwege de prachtige rode kleur. Lekker zomers recept én heerlijkekruimellaag met kaneel.

 

Ingrediënten kruimellaag

120 gr bloem
50 gr kristalsuiker
80 gr donkere basterdsuiker
2 tl kaneel
1/8 tl zout
100 gr gesmolten boter

Bereiding kruimellaag

Zet alle ingrediënten klaar, weeg ze af en begin met het smelten van de boter. Meng in een kom de bloem met de kristalsuiker, kaneel en zout. Voeg de gesmolten boter toe en roer met een vork door het mengsel totdat alle ingrediënten zijn opgenomen. Zet de kruimellaag apart.

Ingredienten bodem

180 g bloem
1,5 tl bakpoeder
1/4 tl zout
140 g verse of bevroren frambozen (bramen of blauwe bes)
240 ml zure room (yoghurt of créme fraîche)
1,5 tl vanille-extract (is echt een smaakmaker, maar kan je eventueel weglaten)
140 g boter op kamertemperatuur
200 g fijne kristalsuiker (ik vervang ook wel eens de helft door huisgemaakte vanille-suiker)
2 grote eieren

Handig: keukenmachine

Bereiding bodem

Verwarm de oven voor op 180C. En bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier. Zet alle ingrediënten klaar en weeg ze af. Voor dit recept is het belangrijk dat je goed leest en de ingrediënten in de juiste volgorde met elkaar mengt. Ik heb namelijk in de keuken van Laura’s Sabor al meerdere mensen de taart laten maken en dat kwam niet altijd de eerste keer goed:). Het is een makkelijk te bereiden recept, als je maar goed leest

Klop in een kom de bloem met bakpoeder en zout door elkaar.  Zet in een kommetje de frambozen met 1 eetlepel van het bloemmengsel apart. Doe de boter met de kristalsuiker in een kom en meng met de mixer 4 a 5 minuten, totdat deze licht en luchtig is. Voeg de eieren één voor één toe en klop steeds goed door.

Verlaag de snelheid van de mixer en voeg nu afwisselend wat van het bloemmengsel en de zure room toe. Klop tot een glad beslag en als laatste schep je met een spatel de frambozen erdoor. Niet met de handmixer, want dan krijg je puree:)!

Schep het mengsel in de bakvorm en verdeel het kruimel als een laag over de bodem. Bak de cake in 40 a 45 minuten gaar in de oven, totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat afkoelen in de bakvorm.

Het taartje is max 4 dagen houdbaar buiten de koelkast en 1 week in de koelkast, maar ik zou hem lekker snel opeten!

 

 

No Comments

Post A Comment