Kookboektips | herfst - Laura's Sabor
3207
post-template-default,single,single-post,postid-3207,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
 

Kookboektips | herfst

Kookboektips | herfst

Ultieme ontspanning. Wegduiken in een kookboek. En nu ik met zwangerschapsverlof ben én dus geen opdrachten heb (al zouden die er ook niet zijn vanwege Covid) heb ik hier nu eens echt de tijd voor. Zoals altijd hebben groenten een absolute hoofdrol in de keuken van Laura’s Sabor. En daar passen natuurlijk vegetarische kookboeken bij. Ik kan je overladen met een hele stapel, maar hierbij een Top 3 van mijn vegetarische kookboektips voor de herfst.

 

Vegetarisch in Stijl | Paul Gayler

Deze chef-kok is voor mij een tovenaar. Hij weet smaakcombinaties te bedenken die ik zelf nooit zou verzinnen en is zijn tijd ver vooruit. Hij kookt al meer dan 30 jaar met veel met groente, en dit kunnen maar weinig chefs uit zijn tijd evenaren. Paul Gayler is al jaren een inspiratiebron voor de gerechten van Laura’s Sabor. Voor de recepten moet je wel echt even de tijd nemen, maar inspanning loont en wat is er fijner dan met het herfstachtige weer in de keuken staan.  Mijn lievelingsrecept is de courgettelinguine met cashewpesto en gemarineerde paddenstoelen. Echt te lekker! Dit boek is alleen nog maar tweedehands te koop.

Eigentijds vegetarisch | Maria Elia

Waar Paul Gayler een tovenaar is, is deze dame voor mij een engel. Wat kan zij verrassen met haar recepturen. Om deze dame te citeren…” het gaat om het harmonieus samenbrengen van de ingrediënten en ze via een culinaire reis tot leven laten komen waarbij hun diversiteit en, creativiteit, eenvoud en complexiteit tot uiting komen”. Beter kan ik het niet verwoorden. Voor mijn herfstmenu van vorig jaar bereidde ik het recept van porcini pappardelle met gekarameliseerde vijgen uit haar boek. Herfstiger kan je het niet bedenken toch? Ook dit boek is alleen nog tweedehands te koop.

Vegarabia | Vegetarische recepten uit het Midden-Oosten Greg & Lucy Malouf

Ik heb een liefde voor de Midden-Oosterse keuken. De kleuren, kruiden en palet van een rijkgevulde tafel vol met schalen maakt mij altijd blij. En dit boek is zo dik dat je er eindeloos uit kan koken. Begin ook eerst met het aanschaffen van wat belangrijke ingrediënten zoals o.a. sumak, za’atar, nigellazaad, zodat je keukenkastje is gevuld en je niet eerst hoeft af te reizen naar de speciaalzaak. Zorg dat je goede kwaliteit ingrediënten koopt, want dit is de basis van een goed gelukt gerecht. Ik heb nog lang niet alle recepten gekookt, maar ik bereid vaak de zelfgemaakte boters en créme fraîche uit het boek.

Laat je inspireren door het najaarsmenu van Laura’s Sabor

No Comments

Post A Comment