Koolrabi uit de oven met oregano citroendressing - Laura's Sabor
3247
post-template-default,single,single-post,postid-3247,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
 

Koolrabi uit de oven met oregano citroendressing

Koolrabi uit de oven met oregano citroendressing

Het grillen van groenten vind ik een van de lekkerste bereidingsmethode, omdat je hierdoor zo’n heerlijk uitgesproken smaakt krijgt. En het is zo makkelijk. In onze moestuin hadden we dit jaar rode koolrabi staan, echt te gek voor de kleur, maar qua smaak doet de gewone koolrabi niet onder. Dit is een heerlijk recept, je kunt de oregano voor elk ander vers kruid inwisselen, dus kijk wat je in huis hebt. De pancetta en parmezaan zijn een welkome toevoeging, maar kunnen eventueel ook worden weggelaten.

Ingrediënten

Voor de koolrabi
1 koolrabi per persoon
olijfolie
zeezout

Voor de dressing
fijngeraspte schil en sap van 1 (biologische) citroen
2 el honing
4 el extra virgen olijfolie
zeezout
versgemalen peper
1 volle el verse oreganoblaadjes grofgesneden
teentje knoflook uitgeperst

Voor de garnering
klein handje grofgehakte, lichtgeroosterde noten of zaden, zoals walnoten, hazelnoten, pompoenpitten
geschaafde parmezaanse kaas
grofgescheurde rucola
uitgebakken pancetta

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 230C-250C (even afhankelijk van je type oven). Haal de stelen van de koolrabi en was de koolrabi, je hoeft deze niet te schillen. Sprenkel de koolrabi met olijfolie en zeezout en doe deze in een ovenschaal. Zet ca. 1,5 uur in de oven op de hoogste stand. Hou de koolrabi wel in de gaten, als deze te hard gaat dan verlaag je de temperatuur. De koolrabi moet zacht van binnen zijn.
Meng voor de dressing citroenrasp, citroensap, honing, 4 el olie, zout, peper en oregano erdoor. Schep alles goed door elkaar en zet apart.
Rooster de noten in een droge koekenpan en zet apart. Bak de pancetta in de oven 180C 10 minuten of even in de pan.

Opmaak

Gebruik een mooi bordje en leg hier de hele koolrabi op. Je kunt deze al een beetje openmaken als een bloem en hier de dressing over sprenkelen of je zet de dressing in een kommetje op tafel zodat je gasten dit zelf kunnen doen. Doe een plukje rucola op het bord en doe hier de parmezaanse kaas en pancetta op. Zonder kan ook, maar het is een extra toevoeging. Strooi de noten/zaden losjes op het bord.

 

No Comments

Post A Comment