Startende moestuiner - Laura's Sabor
554
post-template-default,single,single-post,postid-554,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
 

Startende moestuiner

Ruim twee jaar geleden zijn wij op de Utrechtseweg in Zeist komen wonen. Een heerlijk huis met een gigantische tuin en daarmee dus een potentiële moestuin.

Startende moestuiner

Ruim twee jaar geleden zijn wij op de Utrechtseweg in Zeist komen wonen. Een heerlijk huis met een gigantische tuin en daarmee dus een potentiële moestuin. In mijn tuintje op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht had ik al eerder wat tomaten, pepers en kruiden ‘verbouwd’ en profiteerde ik van de moestuin van mijn Surinaamse buurman. Zijn komkommers groeiden net zo hard aan onze zijde van de schutting en hij had zelfs een bananenboom in de tuin staan.

Lessen uit de moestuin
Toen we dus wisten dat we ons hier in Zeist gingen settelen kon ik niet wachten om nu mijn eigen kruidentuin en moestuin te beheren. Het valt mij zeker niet tegen en gelukkig heb ik aardig groene vingers, maar ik leer nog elke dag… Dit jaar hebben we peultjes (een overschot en heel wat vrienden en familie al blij meegemaakt). Volgend jaar gaan we die zeker weer verbouwen maar zal ik de zaaitijd wat verder van elkaar plannen. Al heb je het toch niet helemaal in de hand, want als het weer gunstig gestemd is, lees veel zon en voldoende regen dan groeit alles zo hard en daar gaat je planning. We hebben ook tuinbonen, superlekker! Volgend jaar eerder mest geven zodat ze nog wat sneller vol worden. De courgette staat prachtig met haar gele bloemen en ook de snijbiet schittert de tuin.

Koken uit de moestuin
Op dit moment smullen we van de rode bessen en frambozen, plukken we sla uit de bakken en gebruiken we dagelijks verse kruiden zoals oregano, tijm, rozemarijn, basilicum, koriander, salie, pepermunt, peterselie. En we kleuren onze gerechten en die van Laura’s Sabor met Oost-Indische kers en eetbare viooltjes.

Inspiratie uit de moestuin
Mijn kas, kruiden en moestuin zijn echt een belangrijk onderdeel van Laura’s Sabor geworden. De dag start ik met een rondje in de tuin…Ik vind het prachtig om te zien dat bijna elke groente voortkomt uit een bloem en wat de invloed is van het weer en de natuur op de groei van de kruiden en groenten. Mijn rondje start ik in de kas, de tomaten dieven, even aan mijn limoenplant ruiken, minikomkommers water geven… Vervolgens loop ik langs alle slabakken en kijk ik of ik wat naaktslakken moet verwijderen, pluk ik wat verse kruiden en oogst ik waar nodig. De tuin geeft mij inspiratie om nieuwe gerechten te ontwikkelen voor Laura’s Sabor.

Fijne zomer gewenst!
Culinaire groet,
Laura

Tags:
,
No Comments

Post A Comment