De lekkerste granola
3368
post-template-default,single,single-post,postid-3368,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
 

De lekkerste granola

De lekkerste granola

Granola is voor mij de perfecte start van de dag, met yoghurt en fruit. Elke twee weken maak ik een grote voorraadpot. Deze granola zit bomvol noten, zaden en gedroogd fruit. En geheel glutenvrij, dus klaar om te genieten van dit voedzame ontbijt.

 

Ingrediënten

  • 125 gr. havervlokken
  • 75 gr. amandelmeel
  • 25 gr. kokosvlokken
  • 100 gr. pecannoten
  • 100 gr. walnoten
  • 25 gr. pompoenpitten
  • 25 gr. zonnebloempitten
  • 2 theelepels kaneel
  • 1,5 theelepel cacaopoeder
  • 50 ml maple syrup (ahornsiroop)
  • 4 etl water
  • Gedroogd fruit
    50 gr. rozijnen
    50 gr. cranberries
    100 gr. vijgen

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175C. Meng alle ingrediënten, behalve het gedroogde fruit, door elkaar op een bakplaat. Begin met de droge ingrediënten en sprenkel daarna de ahornsiroop en het water er over. Belangrijk is dat je elke 5 minuten het mengsel omschept. Afhankelijk van je oven mag de granola er tussen de 15 a 20 minuten in. Ik vind het wel lekker als het een beetje knapperig is, maar smaken verschillen.

 

Heb je zin om je granola heel feestelijk te maken? Combineer het dan eens met het recept van de chiapudding

No Comments

Post A Comment