Zomerrecept: kappertjes van Oost-Indische kers
2800
post-template-default,single,single-post,postid-2800,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
 

Zomerrecept: kappertjes van Oost-Indische kers

Zomerrecept: kappertjes van Oost-Indische kers

Oost-Indische kers hoort echt thuis in je moestuin. Het zijn prachtige oranje en gele bloemen, soms ook rood of gestreept die je tuin of balkon opfleuren. En het leuke is, dat ze elk jaar weer opkomen. En je kan bijna alles eten van deze eetbare bloem, zowel de bloemetjes, blaadjes en de zaden. Van de zaden kan je kappertjes maken. Geen moeilijk klusje, alleen een paar dagen geduld, voordat je de kappertjes voor je gerechten kan gebruiken.

 

Ingrediënten

50 gram groene zaden van de Oost-Indische kers
3 dl water
25 g zout
witte wijnazijn (totdat kappertjes onderstaan)
1 (vers) laurierblad, eventueel tijm of venkelzaad

Bereiding

Was de zaden en zet ze drie dagen in water met zout. Ververs het water iedere dag. Spoel ze schoon en doe ze in een pot met een goed afsluitbare deksel. Kook de azijn met wat zout en het laurierblad in ongeveer 10 minuutjes, laat wat afkoelen en schenk het op de kappertjes (groene zaden van de Oost-Indische kers). Sluit de deksel goed af en laat de zaden vier tot zeven dagen marineren in de koelkast. Dan zijn ze lekker om te eten. Ze zijn ongeveer twee maanden te bewaren in de koelkast. Heerlijk bij een salade van Oost-Indische kers, met rucola, zachte geitenkaas en een sinaasappeldressing.

Zaai je Oost-Indische kers op je balkon of in de tuin

Oost-Indische kers kan je in zaadjes kopen en rond half mei in de volle grond zaaien. Ze groeien, bloeien, klimmen en kruipen vanzelf en vragen verder geen onderhoud, behalve een zonnig plekje.

Nog meer bijzondere recepten bekijken? Klik hier voor inspiratie.

No Comments

Post A Comment