Geen kerststress - Laura's Sabor
6570
post-template-default,single,single-post,postid-6570,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
 

Geen kerststress

Geen kerststress

Geen kerststress, niet in de keuken, niet aan tafel! In de radio-uitzending van RTV Utrecht mocht ik aanschuiven bij het programma Aan Tafel. Bestaat het traditionele kerstmenu nog wel? Hoe maak je er een ontspannen avond aan, zonder stress vooraf ?

Hierbij een aantal tips op een rijtje:

  1. Kook je signature dish! Zorg dat je niet hoeft te experimenteren met nieuwe gerechten, want het kan mislukken en zorgt gegarandeerd voor een ontplofde keuken.
  2. Neem allemaal wat lekkers mee, misschien slim om van te voren af te spreken wie het voor, hoofd, nagerecht verzorgd. Maar laat het vervolgens los, het wordt vast lekker.
  3. Laat groenten en vis dit jaar eens de hoofdrol spelen.
  4. Gourmetten kan ook culinair zonder de hele slager leeg te kopen; een ommeletje met paddenstoelen, gemarineerde Oosterse zalm, aubergine met brie, honing en walnoot.
  5. Adem in, adem uit. Het gaat om het samenzijn. Je bent ook gezellig en mooi zonder glitterjurk.
  6. Mise en place is het toverwoord. Dit zorgt voor een ontspannen avond. Als je alles al hebt voorbereid, hoef je de avond zelf niet meer alleen maar in de keuken te staan.
  7. Haal het servies wat anders staat te verstoffen eens uit de kast. Kijk welk kleuraspect in je servies zit en pas de kaarsen en bloemen hier op aan. Maak het niet te bont, je moet elkaar wel kunnen zien en laat de gerechten schitteren.
  8. Geniet van de restjes van je kerstdiner. Maak er de volgende dag een lekker gerechtje van, geef iets mee aan je gasten of vries het in.

Mocht je het leuk vinden om het radio-interview Aan Tafel van 14 december 2023 terug te luisteren, dan kan je het gehele interview hier beluisteren

Fijne kerstdagen!

Wil je ook alvast weten hoe je een goede cateraar vindt voor het verzorgen van je nieuwjaarsborrel, dan kan je mijn blog hierover lezen.

No Comments

Post A Comment