De lekkerste restaurants en wijnhuizen rondom Kaapstad - Laura's Sabor
2436
post-template-default,single,single-post,postid-2436,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
 

De lekkerste restaurants en wijnhuizen rondom Kaapstad

De lekkerste restaurants en wijnhuizen rondom Kaapstad

Eind oktober was ik met mijn liefde in Zuid-Afrika. In het kleine weekje dat we er waren hebben we ons best gedaan om zoveel mogelijk mooie/lekkere plekjes te ontdekken. En dat is ons goed gelukt. Bij deze dus een 7-tal culinaire tips van Kaapstad, Constantia, Stellenbosch en Franschhoek. Wat een prachtige omgeving, omringd door liefde voor lekker eten en drinken.

 

Greenhouse in Constantia

Als je je echt wil laten verwennen ga je naar Greenhouse. Dit restaurant ligt buiten Kaapstad in Constantia, en is het beste te bereiken met een Uber. Je komt meteen in het groen en je voelt de historie van de plek. Het doet bijna een beetje koninklijk aan. We waren hier voor de lunch en zijn voor het verrassingsmenu gegaan, inclusief bijpassende wijnen. Het was echt een feestje voor de zintuigen. Toen we on our way back evalueerden wat we het lekkerste vonden kwamen eigenlijk alle gerechten langs. Maar de echte grootste verrassing was toch wel het dessert. Het was een heel zacht bietenijs, ook in de vorm van een biet en dan met aarde van chocolade..oeh lalala. Na afloop mochten we met rode blosjes nog even de chef Farrel Hirsch een handje schudden. Klein vrolijk ventje met een talent om te werken met seizoensproducten en die weet wat hij doet, met een top team om zich heen.
Ontdek de sfeer van Greenhouse

Hout Bay

Je hebt The Old Biscuit Mill, een bekend terrein voor foodies in Kaapstad. Ga daar ook zeker heen op zaterdag. Maar als je mag/moet kiezen skip dan daar de neighboorfood market daar en ga door naar Hout Bay. Het voelt daar zo authentiek aan.
Wij waren er op een regenachtige dag en er is een mega aanbod aan heel lekker eten, live muziek, bierbrouwers en African art. Heerlijk plekje om beetje mensen te kijken, te relaxen, muziek te luisteren en allemaal kleine hapjes te proeven van de eettentjes.
Laat je alvast inspireren door de site van Hout Bay

Babylonstoren

Deze prachtige, bijna magische plek ligt in Klapmuts, vlakbij Franschoek, een wijngebied even buiten Kaapstad. Babylonstoren heeft een (moes)tuin, waar je in kan verdwalen. Het is met zoveel liefde vormgegeven en onderhouden, dat hou je niet voor ogen. Alle soorten fruitbomen staan verspreid over het landgoed, eetbare bloemen, kruiden en dan al die groenten…van jonge tuinboontjes tot koolsoorten, het is er allemaal te vinden. Het mooiste vond ik het slangenpad en the greenhouse. Hier hebben we heerlijk geluncht. Op dit terrein is ook een farm shop te vinden en het restaurant Babel. Daar hebben we ook gegeten…iets minder enthousiast over, maar misschien waren de verwachtingen te hoog gespannen.
Neem een kijkje en proef de sfeer van Babylonstoren

De wijnhuizen

Ja de wijnhuizen in Zuid-Afrika…daar kan je een jaar vooruit trekken. Ik denk dat we ons best hebben gedaan om er heel wat te bezoeken. Ik kan ze uiteraard niet allemaal benoemen, maar heb even drie verschillende wijnhuizen geselecteerd. En een echte aanrader is om een mountainbike te huren bij RideIn, ligt buiten centrum van Stellenbosch, heerlijk plekje voor koffietje met iets lekkers en je wordt goed geholpen.

Te beginnen met L’Avenir.  Nog een beetje onontdekt wijnhuis, gerund door een Franse eigenaar en gepassioneerd personeel. We hebben hier drie wijnen van een single block geproefd, eigenlijk soort van de gran cru van Zuid-Afrika. De rosé was verrassend lekker. En daarbij hadden we een kaasplank, waar je u tegen zegt. Heerlijkheid. Ook helemaal fan geworden van Maketaan, die bij de kaasplank zat. Dit is een wilde meloen die in Zuid-Afrika veel voorkomt en niet rauw eetbaar is, tenzij je dit inkookt met, lime suiker en eventueel gember.

Het leek ons ook zo leuk om te lunchen met een traditionele braai, dé Zuid-Afrikaanse barbecue. Maar we wilden ook nog wijnen proeven dus combineerden we dit bij Middelvlei Wine Estate. Een prachtig plekje, niet prestigieus zoals velen andere wijnhuizen, maar heel huiselijk. De wijnen waren mwham, het vlees was lekker, maar niet zo spectaculair als we hadden gedacht.

Blauwklippen, wat een mooie plek, stijlvolle inrichting, heerlijk terras, lekkere wijnen. Ja en die wijntjes zaten wel in de beentjes toen we weer op de mountainbike moesten.

The Pot Luck Club

Dit restaurant was ons door zoveel mensen getipt, dat we er eigenlijk niet omheen konden, om hier naartoe te gaan. En het was zeker de moeite waard. The Pot Luck Club bevind zich op het terrein van de The Old Biscuit Mill. Wij zijn ernaar toe gelopen, geloof dat we de enige tourist waren die dat deden. Ook niet echt een romantische wandeltocht, maar je ziet wel het ruige karakter van Kaapstad. Terug naar het eten…het was heerlijk. Mooi decor, leuke bediening, lekkere wijnen en echt heerlijk gegeten. Op hetzelfde terrein zit The Test Kitchen. We hebben een poging gewaagd voor een reservering, maar drie maanden van te voren waren we op het moment van inschrijving nr 361. Dus ja dan moet je geluk hebben.

Zie hier een sfeerimpressie van The Pot Luck Club

Lekkerste vis aan de haven van Boulders Beach

Op de meest regenachtige dag van het jaar zaten wij tussen de pinguins. Te schattig om deze beestjes te aanschouwen. Aan de haven kan je  bijna overal heerlijke verse vis krijgen. Bij goed weer kan je genieten van het mooie uitzicht bij Brass Bell, maar dat was op deze koude dag geen aanrader. We hebben de lekkerste kreeft en langoustines gegeten en ondertussen waren de zeehonden kunstjes aan het doen. Ze klommen steeds op het havendek en sprongen dan in het water. Heel vermakelijk.

Jordan Restaurant

Dit was echt de beste afsluiter van onze culinair weekje rondom Kaapstad. En dat had in eerste instantie alles te maken met het prachtige uitzicht. Je kijkt uit op een prachtig watertje en wordt omringd door de wijnvelden. Het was heerlijk, de wijn, het eten, de bediening en mijn gezelschap. Hier proostte we nogmaals op de fijne week en het voorrecht om hier samen te mogen zijn. Even met elkaar. Wat een cadeautje was je Zuid-Afrika, dank!

 

Heb je trek gekregen van al die fijne eetplekjes? Boek een aanschuifdiner bij Laura’s Sabor.

No Comments

Post A Comment