Granola van quinoa
3392
post-template-default,single,single-post,postid-3392,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
 

Hangop: fluweelzachte yoghurt voor het ontbijt

Hangop: fluweelzachte yoghurt voor het ontbijt

Hangop is zo lekker! Superzachte textuur en het is ook nog eens makkelijk te maken. Het is handig als je het de avond van te voren maakt, want dan heb je de volgende ochtend een heerlijk ontbijtje. Ik maak de hangop altijd met een kaasdoek, maar een dunne theedoek of hydrofiele doek is ook prima.

 

Ingrediënten & benodidgheden

  • 1 liter volle yoghurt of magere yoghurt (en als je ervan houdt kan het ook met geitenyoghurt)
  • schone theedoek, kaasdoek of hydrofiele luier
  • bolle zeef
  • kom

Bereiding

Zorg dat je een schone doek hebt voor het maken van de hangop. Doe de theedoek in een zeef en zet deze op een kom, zodat de wei (de vloeistof wat overblijft van de yoghurt) kan uitlekken. Schenk de yoghurt in de zeef en dek af met huishoudfolie. Laat een nachtje koelen in de ijskast. De volgende dag heb je fluweelzachte yoghurt. Hoe langer je de hangop laat staan, hoe dikker deze wordt. De hangop kan je eventueel op smaak brengen met een beetje vanillesuiker. Gebruik de hangop als basis voor je ontbijt, ik ben helemaal fan van de combinatie met passievrucht. Ook heerlijk te combineren met granola. Check mijn blogs voor de recepten. Volgens de experts (ooit geleerd bij mijn kaascursus) kan je van de wei ricotta maken. Dus dat ga ik zeker een keer doen. Niets zo mooi als een restproduct weer hergebruiken. Maar voor nu…geniet van je ontbijtje of maak van de hangop een heerlijk dessert. En de laatste tip (als het mag), combineer de hangop eens bij een paprikasoepje of pompoensoepje. Dat maakt het soepje lekker romig.

 

Hangop met homemade granola

No Comments

Post A Comment