Miso beurre blanc - Laura's Sabor
7151
post-template-default,single,single-post,postid-7151,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
 

Miso beurre blanc

Miso beurre blanc

Miso beurre blanc, je likt je bordje erbij af! Voor het pre-lente aanschuifdiner was deze saus de perfecte begeleider voor bij de gegrilde groene asperges, alle 65 gasten waren razend enthousiast en de vraag om het recept veelvuldig. Geheel passend bij onze filosofie dat eten verbindt en dat koken leuk is, gaan we het recept voor deze goddelijke saus met jullie delen. Super voor de paasdagen en voor een heerlijk lentemenu.

 

Ingrediënten

1 sjalot, fijngesnipperd
25 ml mirin
2 eetlepels witte miso (verkrijgbaar bij de betere Toko)
25 ml witte wijn
25 ml room
180 gram roomboter ongezouten, koud, in blokjes

Voor je begint

Het is goed om het volgende te weten. Deze saus is razendsnel klaar. Zet daarom al je ingrediënten afgepast voor je klaar, zodat je alles meteen in je pannetje kunt doen. Blijf erbij, niet weglopen. Koken kan simpel zijn, maar je moet er wel de tijd voor nemen en de juiste aandacht aan geven.  Gebruik de echt goeie lichte miso. Neem lekkere witte wijn, liefst degene die je ook bij je gerecht gaat drinken, je proeft het. Juist bij recepten met weinig ingrediënten, maakt de kwaliteit uit.

Bereiding

Doe de fijngesnipperde sjalot, mirin en miso in een klein pannetje, roer de miso los in de vloeistof en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 2 minuten inkoken, zorg dat de sjalot niet verkleurt. Voeg dan de wijn toe en laat weer inkoken.
Zeef dit mengsel. Als je de saus later nodig hebt, maak hem dan tot het inkoken en zeven van de vloeistof (gastrique). Laat afkoelen. De gastrique moet een beetje dik zijn en is flink zout. Dit moet. Op het moment dat je de beurre blanc nodig hebt, warm je de gastrique weer op, voeg je room toe en monteer je hem met de roomboter. De room en roomboter maken de saus minder zout en heerlijk op smaak.

Afmaken

Warm de gastrique op. Voeg de room toe en laat weer inkoken tot ongeveer 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid.
Monteer (mix) met behulp van een garde of staafmixer beetje bij beetje de koude klontjes roomboter door de saus, zodat deze helemaal wordt opgenomen en de saus begint te binden. Let op, als je de saus eenmaal hebt gemonteerd met boter, mag deze niet meer koken.

Lekker bij

Gegrilde groene asperges (2 minuten blancheren en daarna in een warme grillpan grillen). Lekker met kwarteleitjes, gehakte gerookte amandelen, verse dragon.

Geniet en lik je bordje erbij af!

Deze zomer vrijdag 5 juli organiseren we ons volgende aanschuifdiner bij Lab Lou in Zeist.  We verzorgen een zes-gangen menu met bijpassende wijnen, prachtg gedekte tafels en heerlijke muziek.  Je gaat genieten van la Cocina Nikkei, een mix van de Peruaanse en Japanse keuken. Wij durven met zekerheid te zeggen dat je met een glimlach naar huis gaat.

Check onze site voor meer info

 

 

No Comments

Post A Comment